Pittige Hutspotschotel met Tartaar

Ingrediënten voor 4 personen

1000 gram kruimige aardappelen
750 gram winterpeen
1 + 1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram rul tataar
2 eetlepels ketjap
1- 2 eetlepels sambal
50 gram geraspte belegen 30+ kaas
Scheutje magere melk
1 blaadje laurier
Peper
1 eetlepel olie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijdt 1 ui in halve ringen. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Doe dit samen me het blaadje laurier in een pan en kook voor ongeveer 12 minuten tot alles gaar is.
  3. Verhit ondertussen een hapjes of koekenpan met 1 eetlepel olie. Snipper de andere ui. Pel en pers de knoflook en bak deze samen met de tataar gaar. Voeg wanneer het gaar is de ketjap, de sambal en de peper naar smaak toe. Bak het nog even kort.
  4. Haal het hutspot mengsel van het vuur en giet het water af, voeg een scheut melk toe en stamp het tot een grove stampot.
  5. Doe de helft van de hutspot in de ovenschaal en druk goed aan. Verdeel de tartaar erover en doe daarna de andere helft van de hutspot erover. Druk het geheel goed aan en strooi de kaas erover.
  6. Bak de overschotel ongeveer 15 – 20 minuten tot de kaas krokant is.

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen, dan kan je 600 gram aardappels in plaats van 1000 gram gebruiken. Je kan eventueel ook de kaas weglaten. Ben je met zijn 2en? Maak dan toch de portie voor 4 personen en vries de helft van de overschotel in. Zo hoef je deze alleen nog te laten ontdooien en op te warmen in de oven.

Voedingswaarde per persoon

Energie497 kcal
Eiwit25,1 gram
Koolhydraten60,9 gram
Vet13,9 gram
Vezels12,3 gram
Zout0,8 gram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>