Romige Volkoren Tagliatelle met Spinazie en Gerookte Zalm

Ingrediënten voor 2 personen

  • 140 gram volkoren tagliatelle
  • 120 gram boursin light of andere light kruidenkaas
  • 100 gram gerookte zalm snippers
  • 300 gram gewassen spinazie
  • 200 gram kleine tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en en pers de knoflook en verwarm deze met olie in een wok- of koekenpan.
  3. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft.
  4. Voeg wanneer de ui glazig is de spinazie in delen toe en roerbak mee tot het geslonken is.
  5. Voeg nu ook de tomaatjes en de boursin light toe. Roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
  6. Giet de tagliatelle af en voeg ook deze samen met de zalmsnippers bij het groente- en boursinmengsel en schep het goed door. Roerbak het nog ongeveer 1 minuut.
  7. Verdeel over 2 borden, maak het op smaak met peper en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Wanneer je wilt afvallen kan je beter 40 in plaats van 70 gram tagliatelle gebruiken. Lust je geen zalm, gebruik dan gerookte kipreepjes. 

Voedingswaarde per persoon

Energie533 kcal
Eiwit32,4 gram
Koolhydraten54,2 gram
Vet19,1 gram
Vezels7,1 gram
Zout0,1 gram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>