Risotto met Champignons en Doperwten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 140 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram (diepvries) doperwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr geraspte parmiggiano of parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • peper

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Maak een halve liter bouillon van het bouillonblokje en kokend water.
  3. Verwarm de olie en fruit de ui 2 minuten en voeg daarna de geperste knoflook en rijst toe en bak deze al om scheppende tot de korrels rond om met olie bedekt zijn.
  4. Voeg de helft van de Warme bouillon toe en kook onafgedekt 20 min op laag vuur, roer regelmatig door. Voeg eventueel wat water toe wanneer het droogkookt.
  5. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Voeg de rest van de bouillon, de champignons en de doperwten toe en kook de risotto in 10 min zachtjes gaar. Blijf regelmatig roeren.
  7. Verdeel de risotto over de 2 borden en verdeel de kaas erover en breng op smaak met peper.

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen dan zouden wij in plaats van 70 gram, maar 40 gram zilvervliesrijst gebruiken. Ook kan je natuurlijk risottorijst gebruiken. Risottorijst bevat alleen minder vezels en is dus iets minder gezond.

Voedingswaarde per persoon

Energie510 kcal
Eiwit23,3 gram
Koolhydraten60,2 gram
Vet16,9 gram
Vezels9,8 gram
Zout0,8 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ik heb vakantie, daarom is van 19 juli tot en met 18 augustus de praktijk gesloten

Het is van 19 juli tot en met 18 augustus dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.

Groet,
Simone