Kruidkoek

Wat heb je nodig voor 16 plakken?

 • 2 eieren
 • 40 gram honing
 • 1 theelepels vanille-extract
 • 250 gram magere yoghurt
 • 250 gram volkorenmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 3 eetlepels koekkruiden
 • snufje zout
 • 20 gram zonnebloemolie
 • 40 gram rozijnen

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 2. Doe de eieren, honing en het vanille-extract in een kom en kluts even los, totdat er geen klontjes meer in zitten. Voeg hieraan de yoghurt toe en kluts nog even totdat ook de yoghurt mooi is vermengd.
 3. Voeg nu het meel, bakpoeder, de koekkruiden en zout toe (zorg dat je de kruiden mooi verspreidt over het meel), en roer met een vork of lepel totdat er een mooi geheel ontstaat. Roer niet te lang. Voeg dan de olie en rozijnen toe en roer nogmaals goed door.
 4. Doe nu je beslag in de bakvorm, en zet hem in de oven voor 45-50 minuten. Check na de 45 minuten of je koek gaar is door met een satéprikkertje in de koek te prikken. Komt hij er schoon uit, dan is hij gaar, blijft er nog wat beslag aan kleven, dan mag hij nog iets langer bakken. Houd rond de 30 minuten je baksel even in de gaten, als hij te donker wordt kun je hem even afdekken met aluminiumfolie.

Tip: Niet zo’n fan van rozijnen? Dan laat je ze gewoon eruit of je vervangt ze door stukjes dadel of appelstroop. Je hoeft deze koek niet in een keer op te eten, je kan de koek prima in de vriezer bewaren. Snijd hem alvast in plakken en haal een uurtje voor je de koek wil eten een plak uit de vriezer en laat hem ontdooien. 

Voedingswaarde (voor 1 plak)

Energie 93 kcal
Eiwit3,7 gram
Koolhydraten 16,0 gram
Vet2,1 gram
Vezels2,0 gram
Zout0,1 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>