Courgettesoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgettes
  • ½ liter water
  • 1 groente bouillonblokje (minder zout)
  • 50 ml finesse voor koken light
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit in de soeppan 1 eetlepel olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
  2. Snijdt de courgette in stukken en voeg nu de courgette erbij.
  3. Doe het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de courgette 20 minuten pruttelen in de pan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de finesse door de soep heen en serveer.

Tip: Je kan de soep eventueel garneren met bosui of gerookte zalmsnippers. Ook is de soep heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.

Voedingswaarde (per persoon)

Energie  138 kcal
Eiwit  4,5 gram
Koolhydraten  14,1 gram
Vet 6,4 gram
Vezels 3,4 gram
Zout 0,6 gram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>