Couscoussalade met Gegrilde Groenten en Witte Kaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 140 gram volkoren couscous
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 gele paprika
  • 3 kleine rode uien
  • 3 bosuien100 gram (baby) spinazie
  • 75 gram gemarineerde tomaatjes
  • 50 gram Witte Saladekaas
  • eventueel tijm, rozemarijn en peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette, aubergine, paprika en ui in gelijke stukken. Besprenkel met 1 eetlepels olie van de gemarineerde tomaatjes of witte kaas en eventueel tijm, rozemarijn en of peper.
  3. Bak 30 minuten in de oven.
  4. Weeg de couscous af en maak klaar volgens de verpakking.
  5. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjesVerdeel de spinazie over 2 borden en verdeel daarna de couscous.
  6. Verdeel de gegrilde groente over de borden zodra dit klaar is. Maak af met blokjes witte saladekaas, gemarineerde tomaatjes en ringetjes bosui.
  7. Doe er eventueel nog een 1 eetlepel olie over al dressing en naar smaak eventueel nog wat tijm, rozemarijn en of peper.

Eet smakelijk!

Tip: Wanneer je wil afvallen kun je in plaats van 70 gram couscous per persoon beter 40 gram couscous nemen.Voedingswaarde per persoon

Energie593 kcal
Eiwit19,3 gram
Koolhydraten65,5 gram
Vet27,0 gram
Vezels12,5 gram
Zout1,6 gram

 

Comments are closed.